Dromen uitstellen, of uit laten komen

Dromen uitstellen, of uit laten komen

Dromen uitstellen, of uit laten komen

Geplaatst op 19-2-2019 door Susan Schuitema

Dromen aanpassen, uitstellen of laten gaan.

Mijn droom is eigenlijk altijd geweest om te gaan werken met kinderen. En dan het liefst dan ook nog kinderen met een 'rugzakje' zoals ze dat dan noemen. Vandaar ook dat ik jaren geleden begon met de opleiding 'kind en jeugd psychologie.' Het begin ging als een speer en toen kwamen er wat tussendoor weggetjes bij. Een zwangerschap, een bevalling, een trouwerij, een hernia, een verhuizing en buiten deze argumenten om, een gebrek aan discipline. Het bleef bij 'ik wil dat diploma halen' maar echt actie ondernemen deed ik dan weer niet. 

Ik blijf vooral haken op het stukje stage lopen, ik heb de mogelijkheid niet om dit te doen en al zou ik die hebben, dan moet ik Logan naar de kinderopvang brengen en dat wil ik niet. Helaas, komt mijn droom om deze opleiding te behalen niet uit maar dat betekent niet dat ik mijn complete droom opgegeven heb.

Naast mijn webshop en praktijk aan huis voor energetische behandelingen, wil ik nog steeds met kinderen werken, maar eigenlijk ook heel graag met hun ouders. Ik kwam dus uit bij de opvoeding in het algemeen. Opvoedcoach, well that suits me! Ik ben gestart met de bij/nascholing tot HBO opvoedcoach. Eerst wil ik nog wel mijn laatste 10 punten behalen voor de propedeuse van mijn huidige opleiding, dat komt vast nog eens van pas!

Ik ben iemand met veel dromen, en ik ben iemand die altijd door wil blijven leren, ik houd van leren! Dus, ik zou ik niet zijn, als ik zou stoppen na de opleiding tot opvoedcoach. 

Zoals een aantal van jullie weten ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van depressies, helaas maar ook gelukkig tegelijk. Dit geeft mij namelijk de kans om anderen te helpen, vanuit mijn ervaring. Wél wil ik hiervoor ook mijn papiertje halen dus de stap na opvoedcoach, wordt: counseler bij depressie en rouw. Als het aan mij lag deed ik de twee tegelijk, en misschien ga ik dat ook nog wel doen, who knows. Wachten is niet mijn ding.

Ook komt er nog een droom, die ik al jarenlang uitgesteld heb, uit. Einde dit jaar beginnen wij als gezin aan een traject om pleegouders te worden voor kortdurende/crisis opvang. Eerst is het afwachten of wij daar doorheen komen, maar de wens is er en het traject gaan we opstarten wanneer ons mannetje naar de basisschool gaat. We hebben nu eindelijk ruimte, rust en een goede omgeving om dit te doen.

Mijn ervaring met dromen is dus, dat ze soms niet uitkomen, soms via een andere weg uitkomen, of worden uitgesteld tot op het juiste moment.♥ Ik geloof wél dat alles wat je nodig hebt, op jouw pad komt en dat alle dromen die waar mogen worden, bij jou komen op het juiste moment. Blijf geloven, blijf streven naar en onderneem actie, geef niet op! :)

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!